19 Nisan 2016 Salı

NİLGÜN ARIT'LA ''TEMEL ŞAMAN EĞİTİMİ'' 30 Nisan ADANA



TEMEL ŞAMAN EĞİTİMİ

Tüm insanlar içlerinde arkaik olarak kayıtlı şamanik vasıflar taşır. İstem ve inanç ile bu vasıflara ulaşmak mümkün ve kolaydır. Şamanın gizemli ve sihirli dünyasındaki bilgileri günlük hayatta kullanılabilir şekle getirmek mümkündür. Şamanik teknikler, ormanlarda, çöllerde ya da modern kent yaşamında aynı biçimde işler; yeter ki enerjinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını iyi anlayabilelim.

Maya şaman inancına göre içinde yaşanan fiziksel dünyanın berisinde, gözle göremediğimiz ve ancak şamanik yolculukla ulaşılabilen, sıra dışı bir alem vardır. Her şeyin canlı ve tüm yaşamın ortak bir enerji alanında birlikte var olduğu şamanik inançta, her şeyi birbirine bağlayan bu “ağ”a katılmak (önce niyet ile ve sonra bilinçli enerji yönetimiyle) mümkün hale gelir. Şamanik kozmik deneyimler astral yolculuklar şeklinde yaşanır.

Klasik şaman öğretisi çabuk sonuç verir. Spritüel meditasyon, dua ve ilahilerle yıllar alan bir aydınlanmaya birkaç haftalık çalışmaya ulaşılabilir. Şamanik çalışmaların tümü temel bir eğitim ile başlar. Bu temel başlangıç eğitiminde katılımcılar şamanizmin nüvesini oluşturan bilgiler verilir. Şaman’ın sorun çözmede ve şifalandırmada kullandığı metotların tanıtımı yapılır. Bu metotların başlangıcı, insanoğlunun sadece mitolojilerde ve rüyalarda ulaşabileceği gizemli ve gizli evreni keşfedebilmesi için onbinlerce yıldır kullandığı, en etkileyici vizyon metotlarından biri olan klasik şamanik yolculuğunun öğretilmesi bu workshop’un ana amacıdır.


Bu çalışmalara başlayan ve ilerleyen herkes kendisine yoldaşlık edecek değişik yardımcı varlıklarla karşılaşacaktır. Şamanik yolculuklarda akıl danışılan, yardım alınan ruhsal yoldaşlar kendilerini hayvan biçiminde ve insan biçiminde göstereceklerdir. Niyet eden herkesin öğrenebileceği bu yolculuk çalışmaları, kozmik bir farkındalık oluşturarak hayatlarımıza pek çok katkıda bulunur. Sorularımıza hızla cevaplar bulmayı, süratle doğu hedefe yönelmeyi, zamanı iyi kullanmayı ve enerjimizi en üst düzeyde tutmayı sağlarız. Doğru zamanda doğru yerde olmak, yeteneklerin yükselmesi, amaçlara ulaşmada kolaylıkları keşfettirir…

Temel Şaman Eğitiminde ruhsal rehberlerin eşliğinde yapılan şamanik yolculuklarda Üst, Alt ve Orta Dünyaları deneyimleyerek “sıra dışı” dünyanın bu farklı mekânlarında keşifler yapabilir hale gelinmesi amaçlanmaktadır. Bazı şamanizm tekniklerinin hayatımıza nasıl dahil edileceğine dair bilgiler paylaşılacaktır.

-Şamanik yolculuk yaparak farklı bir bilinç boyutuna geçişin teknikleri
-Ruhsal deneyimlerin anlamlı biçimde geliştirilmesi,
-Erk hayvanlarınızla, insan imgeli rehberleriniz, atalarınız ve tüm ruhsal rehberlerinizle ilişki kurmanın yolları,
-Ruhsal rehberlerden alınan bilgilerin nasıl yorumlanacağı,
-Güncel hayata katkısı olacak şaman uygulamaları
gibi bilgilere giriş ve bazı basit çalışmalar temel eğitimin konu başlıklarıdır.

Şamanik öğretinin temel metodlarını kullanan herkes kadim topluluklardaki şamanik öğretiye aşina olacaktır. Şaman’ın gözle görülmeyen dünyasına ayak attıklarında o âlemdeki güven ve sevgi duygularını keşfettiklerinde, kendi dönüşümleri başlamış olacaktır.

NOT: Rahat kıyafetler giyilmesi, sıcak tutan çoraplar ve gözleri kapatmak üzere birer bandana ya da uçak uyku gözlüğü, kalem ve not defteri getirmesi gereklidir

Tavsiye Edilen Okumalar:

Şamanın Kozmik Dünyası (Ray Yayıncılık)- A. Nilgün Arıt
Kutsal Maya İnancı (sistem Yayıncılık)- Ayşe Nilgün Arıt, Don Miguel A. Vergara Calleros

LÜTFEN ÖN KAYIT YAPTIRINIZ,10 KİŞİ İLE SINIRLIDIR...
VE EĞİTİME GELMEDEN ÖNCE,''ŞAMANIN KOZMİK DÜNYASI'NI''OKUYARAK GELMENİZ NİLGÜN HOCA'NIN ÖNEMLE RİCASIDIR...♥

Sezaver Seçki Gelişim Atölyesi

NİLGÜN ARIT

Ayşe Nilgün Arıt, İstanbul’da doğdu. Üsküdar Amerikan Lisesini ve İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Almanya’da Bonn Üniversitesi’nde Farmasötik Kimya üst lisansı yaptıktan sonra eğitimine Köln Üniversitesinde devam ederek, Tiyatro, Sinema ve Televizyon Bilimleri Fakültesinden mezun oldu.

Yurda döndüğünde 1980’li yılların toplumsal ortamında, kültürel çalışmaları meslek olarak seçmek olanaksız hale gelmişti. İlaç sektöründen gelen bir teklifi kabul etti. 1980-2002 yılları arasında yabancı sermayeli iki ilaç şirketinin Genel Müdürlüklerini yaptı. 2002 yılında Orta Amerika’ya yaptığı ilk yolculuğunu takiben iş hayatını geride bırakmaya ve Maya kültürünü derinlemesine araştırmaya, bu nedenle de İspanyolca öğrenmeye karar verdi. Don Miguel Angel Vergara Calleros ile tanışması kendisine bu kadim uygarlığın daha derinlerine uzanan bir yolu açtı. Meksika’ya yerleşti. Uzun bir inisiyasyon sürecini takiben kırmızı Şaman kemerini taktı.

İki yıldır Guatemala’da Atitlan gölü kıyısındaki San Pedro La Laguna köyünde özel çalışmalar yapmaktadır.

Ayşe Nilgün Arıt, Maya bilgilerinin çok derin temellerine vakıftır. Maya dinî felsefesi, kutsal kitapları, sözlü gelenekleri, seremonileri, ritüelleri, mantraları, tapınakları, sanat eserleri, takvimleri, sembolleri ve bu kadim inanç sisteminin derinliklerini öğrencileriyle yürekten bir bağ kurarak paylaşmaktadır.

Don Miguel Angel Vergara’nın elyazmaları olarak muhafaza ettiği bilgilerinin bir bölümünü de eklediği ilk kitabı “Kutsal Maya İnancı” 2011 yılında, ikinci kitabı “Şamanın Kozmik Dünyası” 2014 yılında ve son kitabı "Şamanizmde Kutsal Rehberler - Nagual Sembolizmi" bu yıl yayınlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder