14 Mart 2016 Pazartesi

Usui Reiki 1. Aşama ve 2. Aşama Eğitimleri ( Adana )


REİKİ NEDİR?

Reiki, binlerce yıl öncesine dayanan bir öğretidir. Rei ve Ki kelimelerinden oluşmaktadır. Bütünsel şifa getiren tek yöntemdir. 

Yani, fiziksel düzeyde şifa getirmesinin yanında, aynı zamanda zihinsel, duygusal ve ruhsal düzeyde şifa sağlar.

Reiki öğrenmek için özel yeteneklere sahip olmak gerekmez. Her yaştan, her kültürden, her dinden insan kolaylıkla Reiki öğrenebilir ve uygulayabilir.


Reiki uygulayabilmek için "inisiyasyon" veya "uyumlama" adı verilen bir işlem yapılır. Inisiyasyon, en genel tanımıyla bir çeşit enerji aktarımıdır. Reiki uygulayabilmek için, yani Reiki enerjisini kullanabilmek için inisiyasyon yapılması şarttır. Aksi halde bilgiler sadece teorik düzeyde kalır, uygulamaya geçemez.

İnisiyasyon bir Reiki eğitmeni tarafından yapılır, yani hocadan öğrenciye aktarılır.
İnisiyasyon işlemi 10 dakika kadar sürmektedir. İnisiyasyon sırasında algılar kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle huzur, rahatlık ve sıcaklık duygusu hissedilmektedir. İnisiyasyondan sonra kişi artık bu enerjiyi kullanabilir duruma gelir.

Reiki son derece güvenli ve sağlıklı bir enerjidir. 
Klasik sistem Usui Reiki eğitimi sayesinde, Reiki ömür boyu sizinle olur. 
Bu noktada Reiki eğitmeninizi nasıl seçeceğiniz önemlidir. Eğitmeninizin klasik sistemden ödün vermemesi, eğitim aşamalarınızı tamamlayacak uygulama çalışmalarınıza olanak sağlaması, ihtiyacınız olduğunda yanınızda olması gerekir. 
Unutmayın ki, Reiki eğitimi bir kez alınır ancak eğitmeniniz size bir ömür boyu sürecek bir rehberlik sözü vermiştir.


REIKI 1. AŞAMA

1. Aşama eğitimi, teorik ve pratik bilgilerden oluşan, ayrıca inisiyasyonu da olan bir eğitimdir. Bir tam gün sürmektedir.

Eğitimde öncelikle, Reiki nedir, kaynağı nedir, tarihçesi, eğitim aşamaları, nasıl şifa sağlar vb gibi teorik bilgiler verilir.Temel düzeyde çakra-aura bilgisi aktarılır. Bunun ardından inisiyasyon yapılır. İnisiyasyondan sonra ise uygulama yöntemleri anlatılır, kendimize ve başkasına nasıl Reiki uygulayacağımız öğretilir.

Eğitim sonunda Çakra Temizleme Meditasyonu yapılacaktır. 20 dakika sürecek olan bu meditasyonu dilediğiniz zaman kendi kendinize yapmanız mümkün olacaktır.

Katılımcılara seminer notları ve katılım sertifikası verilecektir.

Eğitimden bir gece öncesinde yorgun ve uykusuz olmamanız, seminer günü rahat giysileri tercih etmeniz önerilir. 


REIKI 2. ASAMA 
Minimum 3 ay kadar önce Reiki 1. aşama eğitimi almış olanlara yönelik bir eğitimdir.
Bu aşamada Reiki'nin derinliklerine inilir ve Reiki sembolleri öğrenilir.

Fiziksel rahatsızlıklarımızın ya da hayatımızda sürekli karşımıza çıkan ve çözemediğimiz konuların zihinsel ve duygusal kalıplarını sifalandırarak, daha çok "mental" alanda çalışmalar yapabildiğimiz bir aşamadır.

Bu tekniklerin yanında, uzaktan Reiki gönderebilmek de bu aşamada öğretilir.
Seminerlere katılım, detaylı bilgi ve adres için:

Burcu Kınacı
Reiki Master 

gsm:  553 303 14 45

e-mail:   b-kinaci@hotmail.com
               burcu.kinaci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder