22 Mayıs 2013 Çarşamba

Ho 'oponopono Yöntemi...

Ho’oponopono yöntemi;
Ihaleakala Hew Len Joe Vitale tarafından dünyaya tanıtılmış bir şifa, arınma yöntemdir. Ho’oponopono Tanrısal düşüncelerin, kelimelerin, faaliyetlerin ve hareketlerin etkisiyle içinizde ki zehirli enerjilerin temizlenme sürecidir.

Bu yöntem ile yaşadığımız her sorun bir sıkıntı olarak değil bir fırsat olarak görülür.

Sorunlar, SEVGİ’nin gözleriyle görmemiz ve onun verdiği esinle hareket etmemiz için bize bir şans daha vermek üzere ortaya çıkan geçmişin tekrarlanan hatıralarından başka bir şey değildir.

Biz; HAYATIMIZI ve İLİŞKİLERİMİZİ AŞAĞIDA Kİ GİBİ YAŞARIZ


1-Fiziki evren düşüncelerimin bir ürünüdür
2-Eğer düşüncelerim olumsuza odaklıysa negatif bir fiziksel gerçeklik yaratırım
3-Eğer düşüncelerim pozitifse SEVGİ dolu bir fiziksel gerçeklik yaratırım
4-Şu anda ne yaşıyorsam %100 ben sorumluyum
5-Hastalıklı istemediğim olayların yaşandığı bir geçeklik yaratan negatif düşünceleri düzeltmede %100 ben sorumluyum
6-Orada benden ayrı bir şeyler oluyor diye bir şey yok. Her şey aklımdaki düşünceler neyse öyle var oluyor.

Ho’oponopono ile hayatınızda istediğiniz değişimi yaratırsınız…

Hayatımızda karşımıza çıkan sorunlar bilinçaltımızda tekrarlanan hatıralarımızdır. Tekrar eden hatıralarımı deneyimlediğim zaman bir seçim yapmam gerekir… Durup onları tekrar tekrar yaşayabilirim ya da onları dönüştürerek serbest bırakabilirim.. Böylece boşalan hafızam beni Tanrı’nn yarattığı o var oluş haline dönerim…

Ho’oponopono bana bu konuda sunduğu harika ve basit yöntemiyle destekleyen bir arınma yöntemidir… Sevgiye verilen bir dilekçedir…

“Herhangi bir problemi çözmek istiyorsanız, kendiniz üzerinde çalışın. Eğer başka biriyle probleminiz varsa, kendinize şöyle sorun, “Bu kişinin canımı sıkmasına neden olan içimdeki şey nedir?”. İnsanlar yaşamınıza sadece sizin canınızı sıkmak için çıkagelirler! Eğer bunu biliyorsanız, herhangi bir durumu kaldırabilirsiniz ve orada salıverebilirsiniz. Basittir: “Olan şeyler için üzgünüm. Lütfen beni bağışla.” “ZERO LİMİT”

Ho’oponopono , sorunların dışarıda bir yerde olduğunu tekrar tekrar söyleyen algılara sahip bilinçaltımızdaki bu hatıraları temizlemek üzerinedir.

Sorunlarımızı temizleyip yeniden iyileştirmek için sürekli ve hepsini Tanrı’ya hitap ederk söylediğimiz dört basit ifade vardır:

“ Seni Seviyorum”
“ Özür Dilerim “
“ Lütfen Beni Affet “
“ Teşekkür Ederim ”
Bu dört ifade aynı bilgisayarımız da ki virüs temizleme programları gibi iş görerek acı dolu sorun gibi tekrarlanan hatıraların kalıcı bir şekilde silinmesini sağlar…

Yöntem basit ve kalıcıdır…

Ho'oponopono yönteminde herhangi bir durumu iyileştirmek için, kişinin önce kendisini durumun içinde yansıtılan ne ise ondan iyileştirmesi gerektiğini öğretir. Böylece kişi kendini sifalandırıp iyileştirecek ve çevresinde sorunlu olarak gördüğü kişiler kendiliğinden dengeye kavuşacaktır.

Ho’oponopono ile;
1–Enerji yollarını dengelemek ve güçlendirmek
2–Eski anlaşmalarımızı iptal etmek
3–Kendi gücümüzü ortaya çıkarmak
4- Çekirdek inançlarımızı fark edip dönüştürmek
5- Tüm İlişkilerimizi iyileştirmek
6- Geçmişte yaşadığımız ve bizi hale irrite eden travmalarımızı iyileştirmek,
8- Dileklerimizi hayatımıza çekmek
9- Bilinçaltımızda Sevgi dolu düşüncelere yer açarak hayatımızı da bir sevgi bahçesine dönüştürmek...
Kolay ve eğlencelidir…

2 yorum:

  1. örnek cümlelerde koysaydınız çok güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Örnek olarak sorununuz her ne ise onu düşünüp ve adlandırıp " şu şu şu olay. durum. sorun benim içimdeki hangi olaydan durumdan dolayı kaynaklanıyorsa. yaşanıyorsa özür diliyorum lütfen beni affet seni seviyorum ve şimdiden teşekkürler. " demeniz yeterli.

      Sil